Цените на имотите се определят по два фактoра - себестойноста и предлагането.

...
Цените на имотите се определят по два фактoра - себестойноста и предлагането.
Коментари Харесай

Брокер каза тежката си дума. Коя е най-добрата инвестиция


Цените на парцелите се дефинират по два фактoра - себестойноста и предлагането. Първото се увеличи през последната година с 30%. Търсенето до скоро надвишаваше предлагането, а сега що годе са се поизравнили. Ръстът по-скоро е спрял, само че цените по-скоро държат равнищата си. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Камен Каменов, управител капиталови планове в организация за недвижими парцели.

Хората имат предпочитание да притежават собствено жилище, а след това и да има по-добро жилище. Новото строителство се търси поради качеството му, само че остарялото също не се е изхвърлило от пазара. Ако е ново би трябвало да има поне акт 14, за да е минимизиран рискът, а в случай че е остаряло да е в по-хубави квартали.За разлика от 2008 година банковият бранш е доста по-интелигентен. Вдигане на лихвите ще има, само че ще е в границите на година и ще е в границите на 1%, което няма да повлияе на прихода на домакинствата рязко.
-->
Когато човек е направил рационална покупка с добър съветник няма нищо стряскащо.Имотът може да съхрани парите на човека. Това беше по този начин по време на всички рецесии които имаше в последните години. Все още на нашия пазар това е най-познатата инвестиция. За мен персонално това е рационална инвестиция. В последните 25 години приблизително на година жилищата са се увеличавали с 12% или 3 пъти повече за последните 20 години.

Определено спад на цените ще има, но конкретно тук приказваме за жилищата, които са надвишени. Миналата година пазарът беше в пик и всеки за да резервира парите от инфлацията бързаше да купува. Сега ще има промяна на завишените жилища. Хората към този момент има от какво да избират, има от ден на ден подготвена продукция. Като резюме мога да кажа, че постоянно най-хубавият миг да си купиш жилище е бил преди 3 години, тъй като цените са са повишили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР